Lækkerier fra vores køkken

Vores kulinariske ambitioner er høje, og vi arbejder derfor målrettet med at udvikle og tilsmage alle vores bedste opskrifter. Det gælder både dem I finder på vores konferencemenuer og dem der skræddersyes til jeres arrangementer.

Hvis man er god til noget - forpligter det. Derfor vil vi hellere end gerne dele ud af vores køkkenfærdigheder, så du også derhjemme, kan prøve noget nyt. Herunder finder du flere "lette" retter som er lige at gå til.

Opskrifter under fotos

Kartoffelret.jpg Kartoffelret.jpg 2021_07_01_DGI_Mad_Shoot_Jule_0172.jpg 2021_07_01_DGI_Mad_Shoot_Jule_0172.jpg

Stenbiderrogn med blinis

Boghvede Blinis som forret 
Dansk stenbiderrogn ca 75-100 gram pr person 

Ingredienser til 5 personer
• 200 g boghvedemel
• 200 g hvedemel
• 1 tsk. bagepulver
• 1 tsk. salt
• 1 spsk. honning
• 1 dl danskvand
• 3 dl kærnemælk
• 4 stk. æg, delt op i blommer og hvide
• 1 spsk. smør

Tilbehøret som binder det hele sammen
Økologisk cremefraise 38%-50%
Finthakket rødløg, purløg eller ramsløg
Kan evt toppes med sprøde kartoffelschips uden for meget salt

Sådan gør du
Bland de to slags mel med bagepulver og salt. 
Rør vand, tykmælk, æggeblommer og honning grundigt ind i melet. Sæt den et lunt sted i en times tid.  
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen sammen med det smeltede smør.  

Bag små tykke pandekager på en blinispande. Hvis man ikke ejer sådan én, kan de også bages på en stor tefalpande, blot må man sørger for, at de ikke kommer til at røre hinanden og at de ikke bliver større en 10-12 cm i diameter.

De bages til de er gyldne på begge sider og køles af.

Anretningen:
Du kan vælge at anrette i en mindre skåle, hvor du placerer alle råvarerne i midten, så der kommer lidt højde på retten. Du kan også anrette alle delene på blinis og servere dem som hapsere på et fad - her skal der ikke helt så mange gram rogn til hver person

Bon appetit!
 

Jordbærtærter i sommervarmen

Det er slet ikke så svært som man tror - og smager dobbelt så skønt!

Hent opskriften her.

Kartoffel mousseline med frisk rogn

Kartoffel Mousseline - en skøn billig og smagfuld forret til en dejlig sommeraften til 4 personer

•    ca 300 gr. bagekartofler skrællet vægt
•    ca 100 gr. creme fraiche 38 %
•    ca 1 dl let pisket flødeskum
•    lidt Muskat/salt af fint revet økologisk citronskal

Fremgangs metode:
-  Kog kartoflerne møre i rigeligt vand. Dampes i en skål fri for vand.
 - Køres igennem kartoffelpresseren eller mos med gaffel - brug ikke elektrisk piskeris da det får stivelsen frem og puréen sej. Lad skålen stå til den værste varme er fordampet og vend mosen med Creme fraiche 38%.
 - Smages til med muskat/salt og lidt økologisk citronskal

Lige før servering
Vend mosen med  250 gr. let pisket fløde anret gerne med en sprøjtepose i midten af en tallerken. Lav en lille fordybning til stenbiderrognen.

Toppingen
•    15 gr. Ørredrogn pr person
•    Fint skåret purløg
•    Sprøde boghvede kerner (ristes let på panden)
•    Syltede minirødløg ca ½ pr. tallerken eller 3 små skaller
•    Porreaske (hvis du har det) til at drysse med til sidst

Velbekomme!